Szukaj na tym blogu

Obserwatorzy

niedziela, 15 czerwca 2014

MARCHEWKA DUSZONA NA MASEŁKU Z PIETRUSZKĄ

Najlepsza młoda, chrupka i słodka.
Duszona na maśle z odrobiną cebuli smakuje wspaniale.
Uwielbiamy!
Warto sypnąć na koniec świeżą pietruszką - zapach i ten smak...



Składniki:
marchewka, najlepiej młoda, użyłam 8 sztuk
3 łyżki dobrego masła
1/3 szklanki wody
mała cebula
sól, pieprz, łyżeczka papryki słodkiej
garść świeżej pietruszki drobno posiekanej

Marchewkę czyścimy, kroimy w dość cienkie krążki.
Cebulę kroimy w małą kostkę.
W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy marchewkę i cebulkę.
Jak zacznie wrzeć, dodajemy wodę.
Przyprawiamy, dusimy pod przykryciem 10-15minut, sprawdzamy miękkość marchewki.
Na koniec obsypujemy pietruszką.

Pyszne!


2 komentarze:

  1. mogłabym taką jeść codziennie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń