Szukaj na tym blogu

Obserwatorzy

sobota, 21 czerwca 2014

LETNIA PIANKA NA BISZKOPTACH

Takie ciasto co to robi się w piątkowe popołudnie po pracy :)
Czekamy tylko na ścięcie galaretki i właściwie reszta to może 10 minut pracy?

A efekt bardzo pyszny :)
Delikatny, lekki krem. Mięciuchne biszkopty, dużo świeżych sezonowych owoców i orzeźwiająca galaretka.
Lubimy takie desery i na pewno jeszcze nie raz skosztujemy :)

Inspiracja: MOJE WYPIEKI

Składniki:

kilkanaście podłużnych biszkoptów
500ml śmietany kremówki 30-40%
2 galaretki truskawkowe lub wiśniowe
truskawki, czereśnie - tutaj wybierzcie co lubicie

Tortownicę lub formę do tarty o średnicy 30cm wykładamy papierem do pieczenia.
Układamy biszkopty.
Śmietanę ubijamy na puszystą masę, dodajemy 1 tężejącą galaretkę.
Wykładamy na biszkopty, układamy gęsto owoce i zalewamy drugą tężejącą galaretką.

Prawda, że szybko?
Polecam!




4 komentarze:

  1. O rany Ty kusicielko :-)))
    Pycha ...

    OdpowiedzUsuń
  2. Szybko rzeczywiście. Musze spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ależ kusisz! no bo jak tu się oprzeć! a ja korzystam pełnymi garściami z Twoich różności drożdżowych, już rośnie ciasto na bułeczki z marmoladą z dodatkiem róży, a może wcisnę je w papierki od muffinek, będą ładniejsze ... albo brzydsze; pozdrawiam Cię serdecznie, Kamo.

    OdpowiedzUsuń
  4. robię podobne, ale dawno już nie robiłam. Fajnie, że mi przypomniałaś.

    OdpowiedzUsuń