Składniki na 7 sztuk:
2,5 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka cukru, soli
maślanka lub jogurt naturalny, tyle, ile "przyjmie" ciasto
1 łyżeczka tymianku lub rozmarynu
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy, mieszamy.
Dodajemy tymianek, sól, cukier, mieszamy.
Następnie dodajemy maślankę lub jogurt, tyle, by ciasto było jak gęsta śmietana.
Wykładamy na papier do pieczenia i pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Przed pieczeniem można wysmarować bułki roztrzepanym surowym jajkiem połączonym z odrobiną mleka.
Wczorajsza wątróbka z jabłkiem i te prosto z pieca bułeczki, smakowały wybornie :)
Spróbujcie :)
Już zapisuję przepis :) Wyglądają apetycznie, a przepis jest mało skomplikowany :)
OdpowiedzUsuńnie ma jak domowe pieczywko! pachnie świetnie i tak też smakuje :)
OdpowiedzUsuńumm bułeczki zawsze tylko w domu pieczone ja korzystam z dobrodziejstwa termomixa wychodza genialnie ,ale z tymiankiem jeszcze nie jadłam trzeba wypróbować :)
OdpowiedzUsuńGood article! We will be linking to this
OdpowiedzUsuńgreat article on our site. Keep up the great writing.
Feel free to visit my web page - ranking tabletek na odchudzanie